Блоговете » Дом и градина » Лампа за растения – ефективен начин за отглеждането им на закрито

Лампа за растения – ефективен начин за отглеждането им на закрито

Лампи за растения от GrowMall

Всеки опитен градинар отчита каква огромна роля има правилно избраното осветление за растения, отглеждани на закрито. Ако растенията се отглеждат в закрито помещение, изкуственото осветление е решаващо за развитието дори на по-сенколюбивите цветя и декоративни видове. А що се отнася за покълването на семена и оформяне на здрав разсад, допълнителната лампа е жизненоважна.

Защо да използваме лампа за отглеждане на растения?

При отглеждане на растения на закрито, недостигът на естествена светлина трябва да се компенсира с подходящо изкуствено осветление за растения. Ето някои от ползите, на които можете да разчитате благодарение на висококачествените и надеждни лампи:

Улесняват процеса на отглеждане

За отглежданите зеленчуци, стайни цветя, разсад, билки и т.н. допълнителното осветление е чудесен начин да се удължат дневните часове.

В зависимост от вида лампа и изискванията на конкретните растения, с помощта на подходяща лампа за растеж на растения, за цъфтеж, комбинирана или друг модел ще си осигурите отлични резултати.

А изгодните за лампа за растения цени във всеки доверен гроу шоп, какъвто е специализираният асортимент на GrowMall, са инвестиция с гарантирана възвръщаемост.

Позволяват регулиране на светлината

Съвременните лампи за растения на закрито притежават функция за регулиране на яркостта. Възможно е също светлината да се насочва под желания ъгъл например разсадът да получи топлина, без да изразходвате излишни средства за повишаване на температурата в цялото помещение.

Издържат дълго време

Ако лампата е с високо качество, може да работи ефективно дори 50 хил. часа, особено ако заложите на лед лампа за растения. При ежедневно използване до 12 ч. такъв модел може да издържи впечатляващите 10 г.

Лесно се използват

Инсталирането на фитолампите е много лесно и не изисква да притежавате специални умения или оборудване. Използването и поддръжката им също не представлява никаква трудност.

Безопасни са

Нагряването на различните лампи не е повече от 55°С, което ги прави безопасни за хората. Те не съдържат вредни за здравето и околната среда вещества, нито ултравиолетово лъчение, чийто спектър да е опасен за кълновете.

Кои лампи се използват най-често?

Понеже лампите биват различни видове, от правилния ви избор ще зависи бъдещото развитие на посевите. В зависимост от сортовете, които ще отглеждате, както и от конкретните условия, внимателно преценете кои характеристики задължително трябва да притежават вашите лампи за отглеждане на растения.

Най-търсените лампи за отглеждане на растения са:

Лед лампи за растения

Изборът на лед лампа за растения е най-често за разсад на всякакви сортове и видове. С лед осветление за растения ще осигурите пълен спектър, подходящ за растеж и цъфтеж.

CFL лампи за растения

Съвременните cfl лампи за растения (Compact Fluorescent Lamps) са с различен диапазон на луминесценция, затова може да избирате лампа за растеж, цъфтеж и т.н. Всяка от тях позволява да се доближи максимално до посевите.

Натриеви лампи за растения

Това са hps газоразрядни лампи и работят с високо или ниско налягане. Избирайки натриеви лампи за растения, ще осигурите равномерен светлинен поток.

С отглеждане на растения в домашни условия може да се справи всеки любител или опитен градинар, стига да избере подходяща лампа за растения. В специализираните магазини това няма да е трудно. На изгодни за лампа за растения цени ще се снабдите с функционална лампа в съответния клас, придружена с подробна техническа информация, указания за монтаж и полезни съвети за употребата ѝ.