Блоговете » Грим и Мода » 5 неща, които жената трябва да има в чантата си

5 неща, които жената трябва да има в чантата си

По-голямата част от жените носят грим непрекъснато, веднъж  щом напуснат границите на дома си. През деня обаче може да се наложи да нанасяте корекции, за да предотвратите гримът ви съвсем да се развали и вместо прекрасна и свежа, да изглеждате уморена. Когато ви предстои среща директно след работа или училище, може да ви се наложат няколко основни неща за поправяне. Научете повече за топ 5 при грима, които задължително трябва да носите със себе си, където и да отидете. Така ще сте подготвена за всякакви ситуации.

Повечето жени предпочитат да носят парфюма си в чантата, други семпла пудра или пък гланц за устни. Въпреки това, списъкът на тези гримове може да продължи вечно, защото всяка жена обича цялата си армада козметични продукти… през целия ден.

Какво ви трябва, за да изглеждате секси, свежо и бляскаво през цялото време

Фон дьо тен

Течната основа е основна част от гримовете, които задължително трябва да носите със себе си. Този продукт е прекрасен да покриване на петна, пъпки, тъмни петна, кръговете около очите, прикрива преумората и т.н. Също може да покрие фините линии и бръчици, като така ви осигурява перфектен завършек на лицето. Един тънък слой може да ви помогне да избистрите тена си.

Ако имате по-мазна кожа, ние ви съветваме да се оглеждате за такива продукти, които не съдържат никакви масла, докато тези от вас, които са с по-суха кожа трябва да се насочат към продуктите без парфюми и които са на хипоалергенна основа. Важно е да отбележим, че внимателно трябва да подбирате цвета на фон дьо тена – той трябва да съответства на тена ви.

Коректор

Ако искате да прикриете торбичките под очите, тъмните петна и кръгове, коректорът е абсолютно задължителен за вашата чанта. Нанесете го върху проблемните места, така че да няма видими линии, погрижете се да се слее с кожата ви по най-добрия начин. Така ще покриете малките несъвършенства по най-перфектният начин.

Пудра

Използването на леките пудри е от съществено значение за постигането на безупречен вид и да предоставите на вашия грим повече дълготрайност. Пудрата е чудесен продукт, напълно подходящ за ежедневен грим и облекло. Тя абсорбира излишната мазнина от повърхността на кожата, което я прави още по-сияйна. Използвайте прозрачна пудра.

Червило

Червилото е едно от най-женствените и привлекателни гримове от всички. Абсолютно задължителен козметичен продукт за всяка жена. Едно докосване от червилото и незабавно лицето ви ще придобие нов блясък. Цветните устни са по-пухкави и лъскави и още по-неустоими, страстни и атрактивни. Обърнете внимание отново на цвета – той трябва да отива на кожата на лицето ви, косата и т.н.

Сенки за очи

Дневният грим трябва да бъде прост и естествен. Опитайте се да устоите на идеята за смели и дръзки цветове през деня. Вместо тях наблегнете на неутралните тонове. Те ще ви предадат свеж и младежки вид. Нанесете ги леко върху горният клепач като върху костта на веждата можете да добавите по-светъл тон за блясък. Добавете и един, два слоя спирала за по-дълбок поглед.