Блоговете » Дом и градина » Сглобяеми къщи – модерно и практично строителство на достъпни цени

Сглобяеми къщи – модерно и практично строителство на достъпни цени

сглобяеми къщи цени

Сглобяемите къщи вече не са непознати за българския пазар и все повече се налагат като модерна и практична алтернатива на конвенционалното строителство. Уникалната технология на изграждането им, включваща направата на сграда на място от произведени в завода модули, се оценява високо от съвременните потребители заради множеството предимства на такава постройка.

Докато в началото този метод е бил използван за построяването на предимно неудобни сгради, предвидени за временно ползване, днес по целия свят се откриват както малки сглобяеми къщи, така и големи дизайнерски хотели и ресторанти или индустриални постройки, болници и други. Информирайте се за характерните за сглобяеми къщи цени, за да откриете най-изгодния за вас вариант и ще имате възможност да живеете в къща на бъдещето, която може да купите днес.

Какво представляват сглобяемите къщи?

Сглобяемите къщи се различават много по начин на изграждане от построените по традиционния. Стените им не са от тухли или газобетон, а от други материали. Като цяло, конструкцията им е олекотена и е изградена с помощта на сглобяеми модулни панели.

Отделните части на сглобяемите къщи са произведени промишлено, сглобени са частично и след транспортирането им до строителната площадка се сглобяват напълно на място.

Този тип къщи имат различни размери и визия, като производителите предвиждат опция и за индивидуален дизайн.

Най-характерно за сглобяемите къщи е наличието на:

  • галванизирана конструкция;
  • сандвич панел изолация от 4 см или по желание 8 см;
  • алуминиеви врати и PVC дограма;
  • подово покритие с теракот или ламиниран паркет;
  • осигурени изводи за вода и канал, осветление;
  • оборудване с кухненски бокс, WC и душ;

При покупка на къща може да си избирате цвят и дизайн, а по ваш избор може да се монтира веранда или да се инсталират щори, климатик или комарник, например. Тези допълнителни екстри изискват заплащане извън определената сума.

В много отношения сглобяемата къща е по-добра за живеене от дом, построен по традиционния консервативен начин. Освен това, качеството на такава къща гарантира трайност с десетилетия, неотстъпваща по нищо на класическата тухлена къща.

Кои предимства на сглобяемите къщи ги правят предпочитан избор?

Така характерната динамика на съвременния живот намира място и в начина на изграждане на сглобяемите къщи. Може да се сдобиете с новия си дом в рамките на 3-4 месеца, тъй като методът на самото изграждане не е трудоемък и изисква много по-малко ресурси от традиционното строителство. Въпреки че зависи от големината на къщата, при всички случаи тя ще бъде готова за по-малко от година.

Освен бързината на строителство, сглобяемите къщи имат и други предимства:

Гъвкавост и мобилност

Поради гъвкавата си конструкция, този тип сгради предоставят възможност за лесна реконструкция на помещенията, а цялата къща може да се демонтира и сглоби на друго място.

Ниски разходи

Модерната сглобяема къща спестява разходи както от проектирането на строежа и наемането на работници, така и от закупуване на строителни и други материали. След настаняването си в нея ще си спестите и от сметките за електричество, ако къщата е добре топлоизолирана. Като цяло, цената на сглобяемата къща е много по-ниска от тази на конвенционалната.

Грижа за природата

Панелите на сглобяемите къщи са произведени при спазени екологични стандарти. Освен това поради метода на сухо строителство не се генерират почти никакви отпадъци.

Ако сте решили да живеете в дом с модерна визия, екологичен и енергоефективен, инвестирайте в някоя от многото евтини сглобяеми къщи. Изберете предпочитаната визия или създайте свое архитектурно решение.