Блоговете » Съвети » Кростренажор – вашият зимен помощник в домашни условия

Кростренажор – вашият зимен помощник в домашни условия

krostrenazhor-trax-l5-orion

Кростренажорът е сред популярните и високо ефективни фитнес уреди.  С него може да тренирате качествено  в комфорта на своя дом. Тренировката с кростренажор действа на тялото с ефект, подобен от този при джогинг, но с по-нисък процент стрес върху ставите и мускулите. Натоварването е ограничено, тъй като краката Ви никога не се отделят от педалите и активирате повече мускули наведнъж, като така разпределяте товара.

Какво представлява кростренажорът?

Кространажорът е познат като статичен кардио уред за тренировка. Снабден е със стабилна опора, две ръкохватки и лостова система с педали, която е свързана с ръкохватките по начин, при който при всяко натискане напред, се създава и ход за натоварване и от бедрата. По този  специфичен и уникалнен метод, кростренажорът  натоварва цялото тяло комплексно.

Кои са основните ползи от тренировките с кростренажор?

Кростренажорът осигурява перфектно натоварване на всички мускулни групи , с щадящ ефект върху ставите. Подходящ е за хора от различни възрастови групи.Тренировките с този кардио уред помагат за укрепване на костната и мускулната плътност.

С кростренажор изгаряте повече калории, отколкото на бягаща пътека или велоергометър. Уредът е подходящ за интервални тренировки, а мониторът за сърдечен ритъм позволява да сте сигурни, че тренирате правилно и безопасно.

С качествен кростренажор получавате идеална тренировка за цялото тяло. Когато избутвате напред-назад дръжките на уреда, тонизирате гърдите, ръцете, раменете и гърба си. Упражненията помагат за укрепване на мускулите на гърба и коригиране на стойката.

Редовните, качествени тренировки с кардио уреда укрепват сърдечния мускул, тренират дихателната система, подобряват работата на сърдечно-съдовата система и насърчават  издръжливостта. Упражненията с кростренажор  съдействат за намаляване и на лошия холестерол.

С фитнес уреда кростренажор положението на тялото е стабилно, благодарение на допълнителна опора за ръцете. Така натоварвате равномерно горната и долната част на тялото.

При редовни тренировки с кростренажор в тялото се освобождава серотонин и ендорфин – хормони на щастието, които помагат на хората да се чувстват енергични и намаляват стреса и умората.

Заниманията с кростренажор са добри при програми свързани с диета, фитнес програми и програми при проблемно тегло и необходимост от отслабване.