Блоговете » Техника » Защо да се доверим на монитори втора ръка?

Защо да се доверим на монитори втора ръка?

monitor-vtora-ruka

Засилващият се интерес към покупката на употребявани устройства доказва, че същите не са по-малко качествени от чисто новите си събратя. За повишаването на доверието към монитори втора ръка и друг тип оборудване допринасят и специализираните магазини за техника втора употреба. Преди да бъде официално пусната за продажба, техниката се проверява и тества от професионалисти.

Тази полезна търговската практика дава възможност на редица потребители да се сдобият с различни маркови модели като монитори Eizo втора ръка, Dell, HP, Lenovo и други от висок клас на добра цена и с гаранционни условия. Ако все още се колебаете дали да закупите употребявана техника, тук ви представяме три ключови причини защо да се доверите на употребявани монитори.

С покупката на монитори втора употреба спестявате пари

Една от големите причини да се доверите на монитор за компютър втора ръка е добрата му цена. Доверявайки се на евтини монитори втора ръка, определено ще спестите значителна сума пари, но това със сигурност няма да е за сметка на качеството. Мониторите в тази категория са със запазен дизайн, а работата, която биха ви свършили, по никакъв начин не се различава от тази на чисто новите им аналози.

Както споменахме в началото, предлаганите монитори на старо от лицензиран търговец се тестват предварително, а в случай на нужда, те се ремонтират. На практика стават “като нови”, с тази разлика, че цените за монитори втора ръка са далеч по-достъпни от чисто новите такива от същия клас.

С покупката на употребявани монитори спомагате за опазването на околната среда

Днес държавите все по-активно се опитват да ограничат свръхконсуматорството, което води и до свръхзамърсяване. Наблюдава се положителна тенденция в потребителските нагласи. Все повече потребители имат интерес към употребяваната техника, поради факта, че с покупката на монитори на старо например, вие спомагате за опазването на околната среда.

По данни на Евростат, към 2020 г. процентът отпадъци, който формира информационното и телекомуникационно оборудване, е 14,1% от общия обем електронни и електрически отпадъци в ЕС. Купувайки употребявани монитори, можете да забавите процента на нарастване на тази категория отпадъци. С направата на тази малка, но значима стъпка, спомагате за устойчивото бъдеще.

Пазарът предлага достъпни възможности за покупката на монитори втора ръка за всяко търсене

Достъпът до разнообразие от модели и типове втора ръка монитори, от които да избираме, също има решаващо значение. За тези от вас, които се занимават с графичен дизайн например, търсенето ще бъде насочено към монитори с големи размери, отлична яркост, добро цветопредаване и други, необходими за ефективната работа с тях. Характеристиките, които ще търсят геймърите например, ще бъдат по-различни. Най-важното обаче е всеки от тях да открие своя монитор втора ръка на цена, която го удовлетворява максимално.

Днес употребяваната техника е широкодостъпна продуктова категория. Можете да откриете специализирани магазини, които предлагат монитори втора ръка в Пловдив и в повечето по-големи градове. Магазини за употребявана техника можете да намерите и онлайн, разбира се. В интернет са налични множество предложения от фирми за различни LCD монитори втора ръка. Моделите се предлагат в разнообразни размери и характеристики, за да откриете точно този, който отговаря в най-пълна степен на вашето търсене.