Блоговете » Грим и Мода » Вдъхновени от дъгата

Вдъхновени от дъгата

След като коледно-новогодишните празници отминаха, започваме да се чудим – кога ще дойде лятото. Чакаме лятната ваканция, поглеждаме нетърпеливо през прозореца, с надеждата да видим яркото палещо слънце, чистото синьо небе и зеленината, в която можеш буквално да се изгубиш.

За съжаление обаче, откриваме само… едно нищо. Бяла плътна мъгла и това е. Е, изглежда ще трябва да почакаме за най-хубавия сезон на годината. Това обаче, не пречи да доведем лятото в дома си и дори в грима си. Нека разнообразим сивото, студено ежедневие, което зимата ни носи, с малко цвят и веселие. 

Когато чувствате, че ви липсва вдъхновение, че се обличате еднакво всеки път, че сте се ограничили само в няколко цвята, ние ви съветваме просто да се огледате около себе си. В природата можете да откриете всичко необходимо.

Инспирирайте се от небето и от гледката през прозореца

Дори можете да потърсите снимки в интернет от красиви и екзотични места. Природата сама ни показва кои цветове си пасват и кои не чак толкова. 

В следващите няколко реда ще ви покажем как да си направите грим, вдъхновен от дъгата. Дъгата можем да наречем осмото чудо на света. Невероятно е как се получава, как изчезва и най-вече как изглежда.

Дали е само илюзия, или наистина може да съществуват толкова красиви и интересни неща на нашата Земя? Не знаем. Едно обаче, е сигурно. Апликирана върху вашите очи, вие със сигурност ще предизвикате погледите и определено хората ще си помислят, че сте илюзия, магия, чудо

Нека погледнем какво ви е нужно: фон дьо тен, пудра, основа за грим, молив за вежди, течна очна линия, спирала, бял молив за очи, пълна палитра с голямо разнообразие от цветове сенки за очи, тънка четка.

Първо се погрижете кожата ви да е добре почистена, хидратирана и подсушена. Нанесете свободно фон дьо тена. Покрийте внимателно около очите, веждите и устните. Уверете се, че сте избрала подходящ тон и няма да има разлика в тена ви.

Добре оформете веждите и ги уплътнете с молива. Вземете тънката четка и потопете в ярко жълтото. С него започнете да покривате вътрешността на окото – при слъзното езерце. Внимателно разпръсквайте цвета нагоре и встрани, до средата на клепача, точно над зеницата.

След това преминете към по-силният цвят, в нашия случай това е прасковено, и нанесете в другата половина на клепача, в края. Използвайте оранжево и топло жълто, за да направите прехода между двата силни цвята. Нанасяйте по средата. Цялото цветно петно можете да изтеглите до под веждата.

Постарайте се да изтеглите равна линия. Много важно е да работите едновременно върху двете очи. Така ще избегнете разминаване в цветовете и асиметрия. Във външният ъгъл на окото нанесете ярко розово за акцент. Сега преминете на долният клепач. Тук се съсредоточаваме върху лилавото и ярко зеленото. От розовият акцент можете да си позволите да избягате в лилавата гама.

След това със зелено издърпайте линията до слъзното езерце. Точно при него можете да добавите бели сенки за очи за повече блясък – светлинен ефект. Белият молив за очи нанесете на долния ръб на клепача.

Нанесете очната линия и спиралата. Направете миглите си дълги и обемни. Можете да добавите безцветен глос за устни или пък нежно розово червило

Успех!