Блоговете » Грим и Мода » Стилни дамски рокли за гости на лятна сватба

Стилни дамски рокли за гости на лятна сватба

Стилни дамски рокли за гости на лятна сватба

С настъпването на слънчевите дни в разгара си не е само лятото, но и летните сватби. Топлите месеци вече са най-предпочитаните за това красиво събитие, тъй като няма противоепидемични мерки, а времето позволява сватби и ритуали на открито.

Разбира се, не само младоженците, но и гостите трябва да се подготвят с подходящо облекло. Затова в тази статия ще посочим вариантите за дамски рокли, които да изберете за лятна сватба.

Както при други официални събития, за това също трябва да се съобразите с особеностите му. Понякога в поканата е описан дрескод, ако младоженците държат на определен стил. Но ето на какво трябва да обърнете внимание, ако това не е посочено.

Тематика на сватбата

Когато избирате рокли за сватба, трябва да се съобразите с тематиката на събитието. Ако смятате, че младоженците изключително държат гостите им да са облечени изцяло в него, можете да коментирате избора си с тях.

Ако все пак ги познавате добре и знаете, че не държат непременно да сте с рокля за сватба на тема „Снежанка“, то можете да изберете стилна дамска рокля по ваш вкус.

Ако тържеството е на открито или е градинско, внимателно подберете дрехите и обувките си спрямо настилката. Всички знаем колко е неприятно обувки с токчета да потънат в тревата. От друга страна, има дамски рокли, които са много подходящи за ниски обувки и дори кецове.

Цветова гама

Добра идея е, когато си избирате дамска елегантна рокля, да попитате младоженците дали цветът е подходящ. Причината за това е, че може шаферките и шаферите да са в същия цвят, а булката и младоженецът да не искат той да се повтаря при другите гости.

Какви са основните цветове на сватбата можете да разберете лесно още от поканите. Стандартно вече те се изработват в цветовата гама на събитието и са добър ориентир.

Не забравяйте, че по традиция на сватба не се носи като основен цвят бяло или черно. Ако обаче изключително държите на някой от двата цвята, попитайте младоженците дали ще имат против този избор.

Вечерна или дневна сватба

За вечерните сватби изключително подходящи са дългите рокли с елегантна цепка. Те са особено предпочитани от по-младите дами.

Вечерните събития като цяло предразполагат към официални рокли за сватби. Така че всеки гост на такова може да избере и къса, асиметрична елегантна рокля.

Дневните сватби по подразбиране са по-свободни откъм облекло. Не става въпрос да сме ежедневно облечени, но за такъв вид събитие можем да изберем рокля на цветя или кукленска рокля с панделка. Освен това, именно на дневните сватби можете да бъдете с ниски обувки.

По-изискана ли е?

Ако в поканата е посочен изключително изискан ресторант и като цяло сватбата е по-изискана, трябва да съобразите роклята си с това. Със сигурност на такова събитие не можете да бъдете с ниски обувки и рокля с флорални мотиви.

В такъв случай трябва да се насочите към официални рокли за сватба. Обичайно те са дълги, по-тежки и изискани. Също така, те са едноцветни и рядко можем да видим шарки по тях.

Ако все пак не сте любител на дългите рокли, можете да изберете по-къса, но все пак изискана дамска рокля.