Блоговете » Медицина » Стаматин за подсилване на имунитета през зимния сезон

Стаматин за подсилване на имунитета през зимния сезон

хранителни добавки за имунитет стаматин

Зимният период е времето, когато имунната система е по-слаба поради изтощаване на организма и липсата на витамин D, на полезни витамини и минерали. Слабият имунитет води до по-голяма податливост на вируси и настинки. За да бъде подсилен организмът, е важно не само спортуването и консумирането на плодове и зеленчуци, но и приемането на хранителни добавки.

Как помагат хранителните добавки през зимата?

Това, че вашите защитни сили през зимата са намалели, лесно може да се усети не само поради честите настинки, студените тръпки и усещането за слабост. Други признаци са още чупливите нокти и косопадът, лющенето на кожата, появата на херпес и др.

Наред с пълноценната почивка, движението и достатъчния сън, трябва да увеличите и устойчивостта на организма си към настинки. Плодове и зеленчуци не липсват и през зимата, но невинаги може да се разчита на качеството им. Най-добре е основните витамини и минерали да се набавят освен чрез менюто, и чрез хранителни добавки.

Те подпомагат имунната система като:

 • Снижават оксидативния стрес и не допускат свободните радикали  – напр. витамин С;
 • Набавят калций за костите – напр. витамин D;
 • Стимулират мускулния растеж – напр. глутамин;
 • Понижават риска от настинка – напр. ехинацея;
 • Стимулират клетъчното делене – напр. фолиева киселина;
 • Поддържат тонуса в ежедневието – напр. стаматин.

Тези и много други добавки са от природни източници и подпомагат устойчивостта на организма. Те се приемат лесно, не предизвикват странични ефекти и най-често се предлагат под формата на сиропи, капсули или таблетки.

Много често добавките не са в индивидуална форма като витамин С или D, а комбинация от хранителни вещества, каквато е и добавката стаматин.

Кои са ползите от приема на стаматин?

Това е добавка, която съдържа само естествени съставки и специалната ѝ формула IMN3X помага за ежедневния физически и психически тонус.

Включените в комплексния състав на добавката са:

 • екстракт от корена на билката Радикс Исатидис със силно имуностимулиращи свойства;
 • африкански здравец за активиране на защитните сили и за прочистване на белите дробове от натрупани секрети;
 • цинк, улесняващ функциите на имунната система, деленето на клетките, метаболизма, когнитивната функция и нормалното синтезиране на ДНК;
 • витамин С, допринасящ за доброто функциониране на нервната система, за намаляване на чувството на отпадналост и предпазване на клетките от оксидативния стрес;
 • йод, важен за добрия метаболизъм и нормалната функция на щитовидната жлеза.

Ползите от приема на добавката са в няколко посоки.  На първо място действието ѝ е благоприятно и върху вродения, и върху придобития имунитет. Едновременно с това тя помага на организма да устои на стресови ситуации през зимния сезон в случаите, когато защитните му сили се атакуват от външни фактори. Не е маловажно и свойството на уникалната формула да намалява усещането за умора, много характерна при ниските сезонни температури.

На добра за стаматин цена може да откриете добавката във всяка oнлайн аптека. Прибавете я към останалите средства, за да подсилите профилактично своя имунитет през зимата, без да забравяте, че с никоя добавка не можете да заместите балансираното здравословно меню.