Блоговете » Грим и Мода » Съвети за по-естествен грим

Съвети за по-естествен грим

Независимо дали искате да се приготвите за някакво събиране или просто имате нужда да промените нещо във външния си вид, ние сме тук, за да ви вдъхновим, както обикновено. Писнало ви е от рутината, в която ежедневието ви поставя и имате нужда от разнообразие?

Малки съвети за блестящ външен вид

ще ви помогнат да разчупите стереотипа, в който сами сте се затворили, съзнателно или не. Мислете мащабно, когато става дума за подчертаване на вашата красота и научете няколко животоспасяващи трика от професионалните гримьори. Запомнете, че няма нищо по-изкусително от съблазнителен поглед и привлекателни устни.

За да се сдобиете и с двете обаче, вие трябва да достигнете майсторството при използването на сенките за очи и прилагането на червилото. Просто приложете следващите няколко съвета и всичко ще бъде повече от чудесно.

Много известни козметици и гримьори издават тайната на превръщането на едно обикновено момиче в белият лебед. Ние ще ви представим три основни трика.

Съвет номер 1: Основа за естествен грим

Естественият вид винаги е бил на мода. Този сезон повече от всякога, той ще се налага и ще бъде вашата опция номер едно. Някои гримьори обаче, се страхуват да използват бронзант за повече естествен блясък на тена. Именно тук се явява повратния момент. Колкото повече, толкова по-добре. Не се страхувайте да прибегнете до този модел на гримиране.

Когато нанасяте бронзанта се уверете, че сте подчертали не само скулите, но и носа и брадичката – те също са доста важни елементи. Придържайте се към максимата – по-пестеливо, по-ефектно… Дори да изглеждате, така сякаш сте без грим, влиянието ви ще бъде многократно увеличено.

Съвет номер 2: Закръглете устните

Направете устните си пухкави, бляскави и неустоми без намесата на ярък цвят червило. Превърнете естествените си устни в необходим аксесоар с помощта на молив за вежди вместо такъв за устни. Именно този продукт е за предпочитане, тъй като ще подчертае по много финен начин линиите на устните, ще придаде необходимия обем и като цяло ще се добави акцент на устните ви.

Съвет номер 3: Как да прикрием дългият си нос

Най-вероятно вие не сте Пинокио или поне не сте лъгали толкова много, колкото него, но въпреки това сте дългоноско? Е, това не бива да ви отчайва или да ви кара да си мислите негативни неща за вас самата. Природата създава различни комбинации и ние трябва да приемем това съвсем естествено. Има много известни личности, които имат по-необикновени носове и както забелязваме това хич не ги притеснява.

Ние ще ви дадем едни малък съвет от гледна точка на грима, който може оптически да примами и излъже окото, че всъщност вашият нос е съвсем обикновен и скучен. 😛 Сега ще ви издадем и тайната на късият нос – просто добавете по-тъмна основа на върха, точно в основата му, като внимавате този нов тон да севписва в цялостния ви грим. Изкуствената сянка, която сте добавили ще скъси нослето ви. Резултатът ще е хипнотизиращ.