Блоговете » Интересно » Полет с балон – незабравим спомен за гледката отвисоко

Полет с балон – незабравим спомен за гледката отвисоко

полет с балон

Знаете ли, че първият полет с балон датира от далечния 19 септември 1783 г.? На тази дата, преди близо 240 години, братята Манголфие осъществяват първия полет с балон с горещ въздух, изработен от хартия и лен. Полетът трае около 8 минути, изкачват се на близо 480 м височина от земята и пропътуват 3 км.

Днес полетът с балон е атракция, до която искат да се докоснат много почитатели на приятно екстремните изживявания. Този тип полети са предпочитани от малки и големи, а издигането с балон дава възможност на мнозина да създадат уникален спомен за цял живот.

Преди да полетя – имам ли нужда от предварителна подготовка при полет с балон?

Полетът с балон е особено приятно занимание, за което не е нужна кой знае каква предварителна подготовка. Това, което се изисква от вас, е да закупите ваучер за изживяването, с който да бъдете допуснати на балона.

Издигане с балон се практикува в цялата страна в различни локации. Най-подходящият сезон да се насладите на това приключение е лятото, предвид благоприятните метеорологични условия, които предлага този период от годината. Разбира се, полети се организират целогодишно и е въпрос на избор кога ще го направите.

Бъдете на уреченото място за излитане в точното време. Няма специално облекло, което да носите и/или някакви допълнителни аксесоари. Важно е да бъдете облечени удобно, за да се чувствате комфортно през цялото време и да се насладите максимално на преживяването.

издигане с балон

Кой може да лети с балон?

Няма възрастови ограничения за летенето с балон. Този, на когото му предстои да лети, трябва да е наясно, че в коша на балона се стои прав при сравнително продължителен период от време – между 30 и 60 минути. Някои организатори на полети с балони предлагат тази услуга и за хора, които са с двигателни проблеми.

Практически, с балон може да лети всеки, а цялостната процедура е изключително безопасна. Балонът се управлява от оторизирани лица, които ще го издигнат, управляват и приземят напълно безопасно. Изключения за летене се правят за бременни жени и деца с ръст под 130 см. Но мерките са препоръчителни. В случай че хората, отговарящи на тези критерии, са съгласни да летят, няма проблем да го направят.

Полет с балон като подарък – оригинален начин да изненадаш любим човек или приятел

Полетите с балони са атракция, от която се възползват все повече хора, както за лично изживяване, така и предоставяйки тази възможност като подарък-изненада на другиго – любим човек, семейство и приятели. Приключението във въздуха е изключително красиво и интересно, което определено създава уникални спомени за летящите.

Пред пътуващите с балона се откриват невероятни природни гледки, които няма как да бъдат съзряни по друг толкова приятен и вълнуващ начин. Когато локацията е избрана предварително, се дава възможност на подаряващия да избере любимо място за получателя на подаръка. Тази персонализирана изненада е отличен начин да направите оригинален и незабравим жест към своята половинка например – организират се и специални VIP полети за двама.