Блоговете » Грим и Мода » Гримът през пролет лято 2021

Гримът през пролет лято 2021

Лятото е във своя вихър. Най-вероятно повечето от вас вече са се отдали в страстната прегръдка на почивката. Морският бряг или планина? И в двата случая сме убедени, че лятото не ви подминава. Ако обаче сте на моренце, не изпускайте шанса си да се вдъхновите. Плажовете, океана, соления бриз, дългите разходки, изгревите и залезите, екзотиката ще ви преследват дори по-късно, в студените, дълги зимни нощи. Затова вземете колкото се може повече от чудесното преживяване, за което сте спестявали цяла зима, или в което сте се впуснали неочаквано. Несъмнено обстановката ще ви изпълни с нова енергия и позитивни мисли, а и ще ви инспирира мигновенно. Не изпускайте музата от погледа си, защото сме убедени, че тя живее именно на морския бряг. Преследвайте я, дебнете я, хванете я и не я изпускайте. От това само ще спечелите. В следващите няколко реда ще ви покажем до какво доведе при нас, морското вдъхновение.

Както вече ви споменахме за гримът през пролет-лято 2021 са характерни ярките цветове, плътното нанасяне на сенките и като цяло екстравагантния грим. Остротата на погледа е подчертана, а сексапилът струи от очите. Именно в този ред на мисли ще ви покажем още няколко вида грим вдъхновени от океана, подходящи за престоя ви на плажа, а и за някое и друго вечерно излизане на по питие.

Цветовете този път са небесно синьо, зеленикаво, напомнящо за водораслите и въобще всички тонове от тази гама, които биха могли да представят морето във целия му блясък. На долните две снимки виждаме грим доста напомнящ за Black Swan, филмът с участието на Натали Портман, който разбуни духовете тази година. Та при него интересното е, че имаме плътни и изтеглени вежди, плътен светлосин цвят, подчертан със също толкова плътна очна линия. Окото е изтеглено много, много силно встрани и напомня котешкото или по-скоро животинско, хищно око. Подчертавате скулите с руж, добавете леко червило в коралов цвят или прозрачен глос и сте готови. Този грим е силен и се препоръчва за употреба в късните доби на нощта, когато сте се запътили към някой нощен морски клуб. Естествено, съчетаваме веднага с високи черни обувки и изкусителна къса рокля.

Следващата ни опция веднага е бронзовият загар, донесен от някоя близка пустиня. Този вид чудесно ще контрастира на фона на синьо-зеленото море и ще бъде изключително добре съчетан с някой и друг ярък тюрбан (чуваме, че напоследък те са доста нашумяли). Затова, по-добре бързо да се сдобиете с озаряващите перли, които внасят допълнителен блясък със златните си частици. Прибавете блестящи сенки за очи – бели, светлосини или печена охра. А защо не комбинирате и трите? Нанасяте светлите във вътрешната част, по-тъмните и респективно по-бляскави във външната част на клепача и половината работа е вече свършена. Погрижете се да допълните грима и с руж със златни частици. Червилото може да бъде нежно розово, а ако искате ударната златна вълна да удави всички покрай вас… ами не ви остава нищо друго освен да нанесете и златисто, пустинно, екзотично червило върху нежните си устни. Цялата ще грейнете като някое отдавна забравено, истинско, древно съкровище в пещерата на Али Баба. Но този път няма да се влияете от Сезам, отвори се… все пак сте древна и не се подавате толкова лесно на едни и същи номера ; )

Последният вариант, който предлагаме, е дневен грим, подходящ за престоя ви на самия плаж. Тъй като ни е добре известно, че на плажа не трябва да носим грим, особено по-силен, ще ви подметнем някои и други трикове, но не казвайте че сте ги чули от нас. На първа място нанесете върху кожата на лицето си слънце-защитен крем с минимум 15 фактор. Кожата, особено около очите, а и на шията и деколтето е изключително нежна и трябва да се внимава с нея. След като кремът попие хубаво, можете да нанесете пудра с минерали само върху клепачите, водоустойчивата спирала е задължителна, но нищо повече. Не искаме когато влезем във водата всичко да се разтече и от прекрасната морска сирена да се превърнем в чудовището от Лох Нес, нали? Затова внимавайте с грима на плажа. Ако все още ви липсва нещо цветно, шарено, някакъв акцент – добавете интересни, големи слънчеви очила, плътно червило – устните ви така или иначе трябва да бъдат предпазени, интересни гривни.