Блоговете » Грим и Мода » Грим инспириран от филма „Зазоряване 2“

Грим инспириран от филма „Зазоряване 2“

Ако сте един от върлите фенове на сагата „Здрач”, която покори света преди няколко години, то със сигурност сте осведомени за последният филм от поредицата, чиято премиера се състоя съвсем скоро. Това от своя страна естествено събра холивудските звезди на едно място за пореден път. И както можете вече да си представите една от най-пикантните, обсъждани теми около събитието се оказа именно модната стихия, която се развихри на червеният килим.

Модните критици избухнаха от грима и прическите на звездите

Това разбира се е съвсем естествено, все пак не бива да се изневерява на старата традиция по даване на оценки за външният вид на актьорите. И така седмици след световната премиера на последният и най-вълнуващ филм, ние ще направим една кратка ревизия на случилото се… при грима.

В тази статия ще се концентрираме именно върху различните видове грим, които видяхме и от които вие можете да почерпите вдъхновение, като един страничен наблюдател – фен на поредицата или не, стиловете са различни и интересни. Ние ще се концентрираме върху четири звезди и техният избор за грим на червеният килим.

Трябва да отбележим все пак, че всички Здрач актриси бяха изпипани до съвършенство, което автоматично ги превръща във вдъхновение за красота у милиони жени по света.

Актрисата Маги Грейс се беше спряла на girl-next-door тип грим или с други думи, топлите пастелни секси тонове, които допълват кожата, преобладаваха. Освен своята простота обаче, този грим е характерен с още едно много важно качество – може да се носи по всякакви и различни поводи и отива на всичко. Това, върху което трябва да се съсредоточите при пресъздаването на един такъв стил са кожата и скулите.

Покрийте всички несъвършенства с любимият си коректор и нанесете още едно покритие с основа за грим преди да използвате прасковеният руж за скулите. Сенките за очи също са относително прости: естествените сенки с блясък, внимателно разстлани върху клепача, очна линия и тежък слой спирала. Довършете вида като облечете устните си с розов гланц за устни. Сега вече сте готова за светлините на прожекторите!

Продължавайки по линия на скромният стил и простотата, можем да преминем към Ники Рийд. Тя също заложи на неутралните цветове в грима си. Центърът на вниманието бяха очите, които бяха засилени с мек опушен ефект в светло-кафяви тонове. За повече контраст добавете очна линия, леко размазана в началото и края покрай миглите. Също така добавете черна спирала с оптически ефект за удължаване на миглите. Цветът за вашите устни в този случай е мека праскова.

Няма как да подминем и актрисата в главната женска роля, разбира се – Кристен Стюарт. Напоследък тя винаги залага на опушените очи, но не и на червеният килим. В този случай тя заложи на комбинацията меки нежни очи и подчертани устни, която определено си отиваше със златната рокля, на която се беше спряла актрисата. Кремообразно малиново червило е изборът за червило тук, а зелените очи са подчертани с блестящи медно-кафяви тонове.

Във вътрешната една трета на окото можете да добавите и по-светъл нюанс, а върху гънката на външните ъгли можете да добавите по-тъмни тонове за по-голяма дълбочина. Добавете спирала, а също и изкуствени мигли, ако искате да добавите повече драма – по ваш избор. Върху скулите добавете розов руж.

За да канализирате вътрешната си красота по-добре, обърнете внимание как Кристиан Сератос се справя с това. С безупречният си тен допълнен от котешки очи и тухлено-червените устни, актрисата е зашеметяваща. За да добавите сияйност на кожата си, маркирайте най-високите точки на лицето – средата на челото, носа, брадичката и горната част на скулите. Бялата очна линия оптично ще уголеми очите ви и ще ги направи по-ярки и по-големи, докато котешкият грим ще добави драматизъм. Подчертайте със слой спирала и сте готова.

Успех!