Блоговете » Медицина » Алайнери

Алайнери

alaineri

Ортодонтското лечение, налагащо се при пациенти с неправилно подредени или струпани зъби, е важна част от стоматологичната практика. Красивата и подредена усмивка е важна, тъй като струпаните зъби са не само естетичен проблем, засягащ самочувствието на пациента. Те са и предпоставка за образуване на кариеси, зъбен камък и парадонтит, тъй като са трудни за почистване и водят до снижена орална хигиена. Този проблем може да бъде решен чрез носенето на алайнери за зъби.

Какво е алайнер?

Алайнерите са невидими брекети, изработени от термопластичен прозрачен материал, коитозаместват неестетичните метални средства за изправяне на зъбите. Създадени, за да разкрият най-красивата ви усмивка и да подобрят здравето на устната ви кухина, тези безцветни брекети са чудесен избор за пациенти, които се притесняват от носене на метални шини. Алайнерите се изработват от прозрачен материал, което позволява да са практически невидими за околните. Изработката се извършва индивидуално за всеки пациент. Не предизвикват дискомфорт или болка. Съвременните технологии и 3Д принтери позволяват идеално напасване на алайнерите със съзъбието с цел максимално удобство и отлични резултати. Носенето на алайнери като иновативен метод за изправяне на зъбите набира все по-мащабна популярност през последните години заради техните предимства. 

Предимства на алайнерите

  • Основното предимство на алайнерите е по-трудното им забелязване от околните. За разлика от металните брекети, тези безцветни брекети не се забелязват лесно, което ги прави подходящи и за деца, и за зрели хора, които се притесняват от видими шини и се тревожат за своята визия. Специално приложение намират сред подрастващите, давайки им спокойствие, че няма да станат обект на подигравки, заради денталното лечение;
  • Алайнерите са подвижни, могат да се свалят, когато е необходимо, както и по време на хранене. Това ви дава спокойствие, че може да свалите своите алайнери при специални поводи или важни срещи. Все пак се препоръчва носенето им да е минимум 18 часа на ден, за да постигнат бърз и качествен резултат;
  • Алайнерите са лесни за поддръжка и почистване;
  • Алайнерите не предизвикват възпаление на венците и не улесняват натрупването на зъбен камък, за разлика от металните брекети. Те са много по-нежни към устната кухина;
  • Алайнерите са удобни, не причиняват дискомфорт и едва няколко дни след първата им употреба престават да се чувстват от пациента.

Защо да носим алайнери?

Проблемът с кривите зъби и липсата на правилни разстояния между тях не е само естетичен. Повишеното образуване на зъбен камък при струпани зъби, съчетано с намалената възможност за добро почистване и перфектна орална хигиена, водят до образуване на кариеси и заболявания на венците. Проблемът се задълбочава с времето и може да се достигне до пародонтит, загуба на зъби, неефективно дъвчене, прекомерен стрес на меките тъкани и дори до проблеми с челюстните стави.

Какви са обявените за алайнери цени в денталните клиники в София?

                Ако се интересувате каква е най-изгодната за изработване на алайнери цена, може да потърсите информация, като изпишете в търсачката “алайнери цена София”. Тъй като говорим за дентално здраве, то изберете оптимално съотношение между качество и цена, а не просто най-изгодната оферта за поставяне на алайнери в София.