Блоговете » Дом и градина » Съвременните вертикални щори и техните основни предимства

Съвременните вертикални щори и техните основни предимства

вертикални щори

На пазара вертикалните щори са утвърден продукт, но постоянното им обновяване ги прави все по-търсени като елегантен и стилен заместител на завесите. Те придават завършен вид на всяко помещение, независимо дали става дума за стая в дома, или офисно пространство.

Модерните вертикални щори са перфектно съчетание между всички предимства на ламелната щора, позволяваща цялостен контрол на светлината, и тези на текстила – непреходен интериорен елемент.

Предложенията от този тип са изключително разнообразни откъм вертикални алуминиеви щори, както и модели от плат с алуминиева релса. Избирайки модел алуминиева релса, след това можете да пристъпите и към избор на платове сред богатата цветова гама вертикални текстилни щори.

Обикновено за дома се залага на текстила, а за офисни и други помещения изборът зависи от вкуса и концепцията ви за интериорно управление. И в единия, и в другия случай можете да се възползвате от редицата предимства на щори от вертикален тип.

Степен на засенчване по избор

В зависимост от желанието си, при избор на щора от текстил може да се спрете на модел с полупрозрачен плат или такъв с напълно затъмняване. Текстилните ленти може да са с ширина 89 и 127 мм, а отварянето да става в различна степен според желанието ви. Лентите могат да се движат по вертикала, но и около оста си.

Приложение с много възможности

Щорите от вертикален тип са отличен вариант да засенчите не само прозорци на различни помещения, но и витрини или плъзгащи се панели, и дори цели стени. Може прозорецът ви да е нестандартен, но за такива случаи е предвиден модел с наклон на гредата до 45°, който да ви устрои. Монтирането не е трудно и може да бъде на стената или тавана.

Различни механизми на задвижване

Може да задвижвате щората ръчно с въже или синджир, или със система монокомандо, а някои модели предлагат и управление чрез електромотор или дистанционно.

Лесна поддръжка

Вертикалните ленти не позволяват натрупването на много прах, а импрегнираните платове не задържат мръсотия и миризми, но въпреки това е нужна поддръжка. Сухо почистване може да се направи с прахосмукачка или мека четка, а влажно – с мека навлажнена кърпа с хладка вода или специален препарат. Може да се изперат в банята с мека четка, а след това да се оставят да изсъхнат естествено, без да се прегъват.

Естетичен ефект

Замествайки изцяло пердетата, щорите с вертикални ламели увеличават визуално височината на помещението. Освен това придават стил и естетика на интериора, особено ако в цветово отношение изборът на вертикални щори е подходящ.

Дълъг срок на употреба

С вертикалните алуминиеви и текстилни щори се реализира висока степен на слънцезащита – над 90%. Алуминият е лек и издръжлив материал, а здравият текстил е антистатичен и негорим. Благодарение на качествените материали на изработка на гредите, ламелите и механизмите на задвижване, употребата на продукта е дълготрайна и гарантира най-малко 36 месеца.

Голямото разнообразие от ламели и платове, надеждността, практичността и лесната експлоатация на вертикалните щори ги правят предпочитани от всички, които желаят ефективно засенчване и модерно излъчване на помещението.