Блоговете » Дом и градина » Строителството, което заслужава доверие – практичните сглобяеми къщи

Строителството, което заслужава доверие – практичните сглобяеми къщи

сглобяеми къщи

Инвестицията в собствен дом днес изисква неимоверно повече средства поради завишените цени на имотите. Скъпо ще ви струва не само да закупите вече готова къща, но и да започнете строителство на нова заради не по-евтините материали, дългия процес и заплащането на труд.

При това положение далеч по-достъпно и практично решение е някоя от предлаганите на пазара сглобяеми къщи. Построяването на собствения мечтан дом ще се превърне в приятно изживяване. Стабилна, икономична и функционална – такава къща ще бъде устойчива за десетки години напред.

С какво се отличават къщите от сглобяем тип?

Основната разлика между къщите от сглобяем тип и традиционно построените е методът на строителство. Сглобяемите се изграждат чрез сухо строителство, като се използват фабрично изработени модули, свързани в различни конфигурации.

Конструкцията на къщите е метална галванизирана, а стените се изработват обикновено със „сандвич” панел изолация с дебелина 4 или 8 см. Подовата настилка е ламиниран паркет или теракот.

Стандартните модели разполагат с алуминиеви врати и PVC дограма, както и с изводи за ВиК. Към спецификациите на къщите от модули се отнася и наличието на кухненски бокс, лед осветление, WC и душ и др.

Освен стандартни модели, производителите предлагат и възможност за изработка на къща по индивидуален дизайн. Ако пожелаете голяма веранда или друга екстра, може да ви бъдат осигурени срещу допълнително заплащане.

Кои предимства на къщите от сглобяем тип ги правят популярни?

Модерни, с новаторски дизайн, съвременни удобства и на изключително изгодни цени, домовете от готови модули имат толкова много предимства, които ги превръщат в разумна алтернатива на традиционното строителство.

Съкратен срок на изграждане

В сравнение с къщите, построени по конвенционалния метод, сглобяемите се монтират за изключително кратък срок – обикновено 3-4 месеца. Готовите модули се транспортират на предварително подготвената площадка, където се извършва строителството.

Икономия на средства

Инвестицията в къща от сглобяем тип изисква влагане на много по-малко средства. Няма нужда от закупуване на материали и наемане на работници. Може да откриете евтини сглобяеми къщи на различна цена, но тя винаги ще бъде в пъти по-изгодна и няма да се влияе от това кой град или местност ще изберете за бъдещия си дом. А ако поставите добра топлоизолация, ще спестите още повече от сметките си за енергия.

Здравина и устойчивост

Конструкцията на сглобяемия тип къщи е много лека, но в същото време изключително стабилна и здрава. Може да бъде изградена на всякакъв терен и издържа на всякакви атмосферни влияния, устойчива е на земетръс и пожар. Качествените материали, технологията на производство и професионалният монтаж са гаранция за дълъг експлоатационен живот.

Опазване на природата

Методът на строителство не оказва почти никакви щети върху природата, затова сглобяемите домове са едни от най-екологичните. Произведените при фабрични условия модули отговарят на всички екологични стандарти, а отпадъците при монтажа са минимални.

Гъвкави решения

Сглобяването на къщи от готови модули става не само бързо, но и позволява гъвкавост на конфигурацията. При необходимост лесно могат да се демонтират и преместят, затова често се наричат „мобилни къщи”.

Тенденцията за живот в преместваеми къщи се налага все повече. Високото качество, комфортът и мобилността напълно отговарят на потребностите на всички, които желаят да се сдобият бързо и на разумна цена с чисто нов функционален и модерен дом.