Блоговете » Грим и Мода » Каква рокля ще ми подхожда?

Каква рокля ще ми подхожда?

Каква рокля ще ми подхожда?

Правилно избраните дрехи могат да променят визуално изцяло вашата фигура. Ако моделът и кройката са подходящи за формите ви, те притежават силата да акцентират на предимствата и да прикрият недостатъците на тялото.

Това се отнася и за най-женствената част от дамския гардероб – роклята. Всяка жена има поне няколко – лятна, коктейлна, ежедневна и официална рокля. Винаги обаче има място за още една и ако искате да изглеждате неотразима в нея, трябва да познавате много добре извивките на тялото си, както и да сте наясно върху коя част от него искате да акцентирате.

Как да изберем рокля според фигурата си?

Тъй като няма съвършени тела, дори да имате по-широк ханш, по-пухкави бедра или малко коремче, ако съобразите избраната дамска рокля с типа фигура, ще изглеждате красиви и стилни в нея. За определяне типа на фигурата се има предвид съотношението между три обиколки – на талия, ханш и бюст, което се нарича „фит”.

Фигура тип „пясъчен часовник”

Дамите с такава структура имат тясна талия, а обиколката на бюста и ханша е почти еднаква. Това е най-хармоничният женски фит. За да подчертаете талията, изберете рокля с по-пристегнат колан и свободно падаща долна част. Много подходяща е и рокля тип „прегърни ме”, но не и широка, скриваща талията.

Фигура тип „круша”

Особеностите на такава фигура са по-масивните бедра и добре развитият ханш, малко по-тесни рамене, добре изразена талия. „Крушата” трябва да се опита да прикрие бедрата, а да увеличи раменете. Подходящи са рокли с по-пищни в раменете ръкави, по-големи яки и най-вече – в по-прав стил. Трябва да се избягват рокли с ярки колани или джобове, които са в областта на бедрата.

Фигура „обърнат триъгълник”

Жените с такъв фит имат по-атлетичен вид, защото раменете им са по-широки, а гръдният кош е добре развит. Талията е по-слабо изразена, а ханшът е по-плосък. Роклята за такава фигура е добре да има пола, която е плисе, лале или трапецовидна. Ако се избира вечерна рокля, е добре да бъде корсетна тип „принцеса”. Ако бедрата са много тесни, може да бъде рокля с баска, разположена малко над талията.

Фигура тип „ябълка”

Жената–ябълка има по-едра горна част, обикновено талията не е толкова изразена, а ханшът е тесен. Красивите и слаби крака позволяват рокля около коленете, която да не акцентира върху талията. Освен модел с А-силует, добра идея са рокли с меки плисета, с права кройка и V-образно деколте или тип „прегърни ме”.

Какви цветове рокли подхождат на типовете женски фигури?

Избирайки рокля според своята фигура, вземете предвид не само дължината и кройката, но и нейния цвят:.

  • Тип „пясъчен часовник” – едноцветна рокля най-добре подчертава усещането за силуета;
  • Тип „круша” – препоръчва се двуцветна рокля, която в горната част е с шарки или по-едри цветове;
  • Тип „обърнат триъгълник” – рокля с тъмна горна и светла долна част изравнява визуално силуета;
  • Тип „ябълка” – подходяща е едноцветна рокля или с цветоотделяне на горна и долна част.

Идеалната рокля трябва да скрива недостатъците и да подчертава предимствата ви. Ако искате да прикриете проблемна зона, тя трябва да бъде в тъмен цвят. А в търсене на елегантност и естетика винаги можете да откриете рокля, която да ви подхожда.