Блоговете » Интересно » Първи международен фитнес фестивал – Варна

Първи международен фитнес фестивал – Варна

Предстои да станем свидетели на Първия международен фитнес фестивал, организиран от Международната верига спортни клубове „Ориндж фитнес”, който ще се проведе във Варна на 19 , 20 и 21 септември 2009 г. Международният фитнес фестивал е голямо спортно събитие, чието провеждане е чест не само за Варна, но и за цялата страна. Фестивалът има следните цели :

* Пропагандиране на здравословния начин на живот в България; * Популяризиране и развитие на фитнеса и спорта в България; * Обмен на международен опит и най-съвременните методики в областта на фитнеса и спорта.

На фестивала ще присъстват международни презентьори – звезди на световния фитнес, автори на модерни програми и методики: Владимир Снежик – Русия, Хулио Папи /Julio Papi/ – Испания, Александр Ошкин – Русия, както и най-добрите български презентьори. Организаторите имат желанието да информират обществото за значението на думата „фитнес”, която не е задължително да е синоним на „културизъм”, както често се смята у нас; Фитнес е всяка физическа активност, която кара човек не само да изглежда добре, но което е по-важно – да бъде здрав, работоспособен, тонизиран, щастлив.

Хулио Папи е звездата на фитнес фестивала. Той е един от най-въздействащите испански фитнес презентьори. Известен с хореографските си фитнес-класове (Aerobic dance, Step, Asymmetrical styles…), той добива нова популярност с функционалните си стреч- и боди скулптинг програми.

Невероятно харизматичен, Хулио е избран за „ИНСТРУКТОР НА ГОДИНАТА” в Италия през 1995 и 2000 г. и в Испания през 1999 г. По-късно поради интереса си към новите измерения на фитнеса, той става консултант на различни спортни компании и организации.

Едно от познатите му творения е известната програма Power Stretch, която вече е презентирана по целия свят. В Испания Power Stretch получава награда „Intergyms” за най-добра тренировъчна програма на 2000 г. Оригинални уъркшопове по Power Stretch са изнесени от Хулио Папи в Италия, Испания, Великобритания, Аржентина, Мексико, Русия, Швейцария, Португалия.

От 2006 г. заедно с Владимир Снежик(Русия) той създава PortDeBras© – модерна и оригинална сплав между танц и терепевтични елементи, поднесена на фона на специална музика (чил аут амбиент), която създава уникална атмосфера. Най-важното предимство на тази програма е, че определено помага за постигането на пълно и балансирано състояние на телесно здраве, което е огромна крачка напред в съвременния фитнес.